Groep 1/2 A

In groep 1/2A werken juf Inge en juf Aafke.

Op maandag en dinsdag staat juf Inge voor de groep, juf Aafke staat op woensdag en donderdag voor de groep. De vrijdag is een wisseldag, de ene week juf Inge en de andere week juf Aafke.

Wij werken met de methode Onderbouwd. Hierbij bieden we ontwikkelingsmaterialen aan op het gebied van Taal, Rekenen en Motoriek die aansluiten bij een thema. De thema's die bij Onderbouwd aan de orde komen zijn: Boeken, Herfst, Winter, Lente, Zomer, Sint, Kerst, Beroepen, Ridders, Dieren, Piraten en Ruimtevaart.

De kleuters plannen zelf hun activiteit op een planbord en wij beschikken in de Vulkaan over een themahoek die wij inrichten n.a.v het thema.

Door te zorgen voor een rijke leeromgeving vergroten de kinderen spelenderwijs hun kennis en vaardigheden. Er is veel ruimte voor fantasiespel en creativiteit. Er gaat een aantal keren per jaar een letterkoffertje mee naar huis waarin een voorwerp gestopt mag worden beginnende met de letter die op de koffer staat.

Met behulp van liedjes en spelletjes leren we de beginselen van de Engelse taal. Ook maken wij dagelijks gebruik van het Touchscreenbord en/ of de I-pads in de klas.

Voor de sociaal/emotionele ontwikkeling gebruiken wij de verhalen en lessen uit de Kanjertraining. Buiten kunnen de kleuters heerlijk spelen op een ruim plein met een duikelrek, zandbak en klimhuis. Regelmatig gaan wij gymmen in onze gym/speelzaal.

Jaarlijks maken we verschillende uitstapjes; we bezoeken voorstellingen en gaan op natuurlijk op schoolreis!

We gaan er samen een gezellig en fijn jaar van maken!


      Klik hier